EV-Box levert ‘tienduizenden’ laadstations aan PSA

donderdag 26 maart, 2020

Groupe PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel) heeft energieconcern Engie, waar het van oorsprong Nederlandse EV-Box onderdeel vanuit maakt, als partner aangewezen om hen te voorzien van laadstations in Europa. Het gaat in totaal om tienduizenden laadstations.

PSA wil haar klanten voorzien van een one-stop-shop model ten aanzien van elektrische mobiliteit. Dat moet gelden voor zowel particulieren als zakelijke klanten. De Franse energiereus Engie, dat in 2017 de Nederlandse leverancier van laadinfrastructuur EV-Box overnam, moet daar gestalte aan geven. Sinds 2019 is EVBox al leverancier van de meeste Europese PSA-dealers verspreid over 26 landen.

De laadpaalleverancier zal PSA nu voorzien van AC-laadstations. In totaal gaat het om ‘tienduizenden stations’, aldus het bedrijf. “Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de juiste persoon om bij te dragen aan PSA’s Europese elektrificatieproject. De energietransitie naar elektrische mobiliteit heeft invloed op ons allemaal”, aldus Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EV-Box, PSA