ALD met joint ventures verder Azië in

dinsdag 24 maart, 2020

ALD Automotive en Mitsubishi UFJ Lease (MUL) hebben een overeenkomst getekend om een joint venture op te richten in Maleisië om zakelijke klanten full-service lease- en mobiliteitsoplossingen te bieden. Het moet de opmaat zijn naar verdere uitbreiding in Zuidoost-Azië.

Deze joint venture is het begin van een gezamenlijke strategie gericht op Zuidoost-Azië, meldt ALD. De twee partijen verwachten met de oprichting van een gezamenlijk bedrijf een belangrijke voorsprong op te kunnen bouwen in deze regio. De verwachting is dat meerdere joint ventures gaan volgen om de belangrijkste landen in Zuidoost-Azië te kunnen bestrijken.

“In een groeimarkt als Zuidoost-Azië willen we er als Europees bedrijf vroeg bij zijn, zoals we dat ook in andere opkomende landen hebben gedaan”, bevestigt Tim Albertsen, plaatsvervangend Chief Executive Officer van de ALD Groep.  “De al gevestigde aanwezigheid van MUL in de regio, samen met onze expertise, helpt om ons verder te ontwikkelen in de belangrijkste markten in deze regio.”

ALD Automotive is al in Azië aanwezig in India, waar het al meer dan tien jaar full service leasing levert. De joint venture-dochteronderneming in Maleisië tussen de ALD Groep en MUL wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 opgericht, onder voorbehoud van een eventuele goedkeuring van de fusie.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive