WeGo meldt succes met deelautopilot voor zorgverleners

dinsdag 14 april, 2020

Duurzamer omgaan met mobiliteit: dat was het doel van innovatiebureau Triade toen ze besloten om samen met Pouw Rent en BMW Martinistad ‘CommShare’ op te richten. De eerste tien deelauto’s in de pilot van CommShare voor het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) blijken al na een maand succesvol.

CommShare, de Campus Groningen community sharing service voor het slim delen van faciliteiten, is begonnen met autodelen op 10 februari 2020. De eerste pilot was een samenwerking met het UMCG en bestond uit het faciliteren van tien deelauto’s voor studenten van hen. Inmiddels zijn er zestig pilottesters die de deelauto’s, allen geïnstalleerd met WeGo deelautosoftware, gebruiken. Gezamenlijk zijn er al meer dan 10.000 kilometers verreden.

CommShare biedt een 24/7 mobiliteitsgaranties voor de gebruikers van de deelauto’s, waarbij de auto’s ook worden schoongehouden en gecontroleerd of ze goed zijn opgeladen. Wanneer er geen deelauto beschikbaar is, wordt er binnen een half uur een vervangende auto geregeld. Volgens projectleider Irene Amsing is men nu in gesprek met andere bedrijven op de campus die in de toekomst aan autodelen willen gaan doen.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: WeGo