Hyundai gaat samenwerking aan met Vattenfall

donderdag 16 april, 2020

Wie een Hyundai KONA Electric of IONIQ Electric koopt of leaset, kan nu bij de Hyundai-dealer een laadpunt met bijbehorende laadpas van Vattenfall aanschaffen. Het laadpunt – een compleet alles-in-1-pakket – wordt op locatie geïnstalleerd.

Hyundai wil in 2025 het groenste automerk ter wereld zijn, elektrische mobiliteit speelt daarin een sleutelrol. Het zocht daarbij een leverancier die meedenkt en bereid is mee te investeren in infrastructuur, zegt Berend Jan Hoekman, algemeen directeur van Hyundai Motor Nederland. “Zo zijn wij bij Vattenfall uitgekomen. Samen kunnen we de klanten die elektrisch gaan rijden volledig ontzorgen, zodat elektrisch rijden net zo simpel wordt als rijden met een benzine- en dieselauto.”

Hyundai biedt via Vattenfall louter toekomstbestendige 3-fase 32A-laadpunten aan die laadsnelheden tot 22 kW ondersteunen, zodat berijders het maximale kunnen halen uit hun elektrische Hyundai. Het laadpunt is ook geschikt voor nieuwe Hyundai-modellen die met nog hogere laadsnelheden zullen worden geleverd. “Wij merken bovendien dat een klant snel verdwaalt in de jungle van laadeenheden, installateurs en onvoorziene kosten. Vattenfall levert duidelijkheid en service en denkt toekomstgericht”, aldus Hoekman.

Verrekend met de werkgever

Hyundai biedt twee laadpakketten aan die onder andere voorzien zijn van ‘Dynamic Home Load Balancing’. Dit zorgt ervoor dat het elektriciteitsnetwerk van het woonhuis niet wordt overbelast en er geen (toekomstige) aanpassingen nodig zijn in de meterkast. Het basispakket is er vanaf 959 euro en 7 euro per maand voor een zogenaamd Smart-abonnement. Dat betekent: geen omkijken naar administratieve beslommeringen van de oplaadtransacties. De rekening wordt eenvoudig verrekend met de werkgever. Een premiumpakket kost 1.759 euro en is bijvoorbeeld inclusief 10 meter graafwerk en herbestrating en 5 jaar Smart-abonnement en roaming.

Vattenfall zegt de ambitie te hebben om dit jaar nog zo’n duizend laadboxen te plaatsen voor Hyundai. De energiereus heeft samen met partners een van de grootste oplaadnetwerken in Europa gebouwd: InCharge, met in totaal 15.000 oplaadpunten. Het netwerk is actief in Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk en zal naar meer markten worden uitgebreid. Hyundai en Vattenfall werken ook gezamenlijk aan een propositie om in de toekomst energie terug te leveren aan het netwerk. Hyundai investeert de komende vijf jaar 87 miljard euro in nieuwe elektrische modellen en nieuwe mobiliteitsoplossingen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Hyundai, Vattenfall