Movida breidt internationaal uit

donderdag 14 mei, 2020

Movida, onder andere bekend van het zakelijke ritregistratieplatform Finder, opent een vestiging in Engeland. Het wil Nederlandse nuchterheid brengen in de traditionele Engelse markt, zoals directeur Ed Moné het verwoordt. Naast fleetmanagement worden ook de telecom-activiteiten aldaar opgestart.

Directeur Ed Moné van Movida

Het nieuws van de opening van het kantoor in Liverpool wordt nu ondergesneeuwd door de coronacrisis. Maar kansen ziet Moné wel degelijk op de Engelse markt. Allereerst met de (mobiele) telecomactiviteiten van het bedrijf. Movida beheert voor heel wat internationale bedrijven de telecommunicatie. Wat ook weer nauw verweven is met voertuigtelematica. “Wij ondersteunen bedrijven bij alle aspecten van communicatie en telematica en houden medewerkers mobiel én zichtbaar”, aldus Moné. De Engelse markt is onder andere opgezocht omdat telematica in fleetmanagement vaker actief wordt ingezet door werkgevers. “Engelse werkgevers hebben meer verantwoordelijkheid voor hun werknemers als ze op de weg zitten. Dat heeft onder andere te maken met aansprakelijkheid. Daarom wil men er meer grip op.”

Schadelast autodiefstal

Daarnaast is Movida actief in de maritieme sector, heeft daar onlangs ook een keurmerk voor gekregen van Hiswa, en heeft het een eigen installatiebedrijf MDP. Dat bedrijf wordt ingezet door onder andere fleetowners en leasemaatschappijen voor de inbouw van bijvoorbeeld carkits, voertuigvolg- en navigatiesystemen. Het biedt ook technische partnerondersteuning aan deelauto-platformen als WeGo en  GreenWheels. Maar wellicht belangrijker: MDP doet voor leasemaatschappijen en verzekeraars ook aan schadeherstel aan de technische systemen van de auto. Vooral na inbraken. En dat laatste neemt toe. Moné: “Niet alleen wordt er veelvuldig ingebroken in auto’s, de schadelast daarvan neemt daardoor fors toe. Steeds vaker worden complete navigatiesystemen en boardcomputers eruit getrokken waarbij er veel schade ontstaat aan de bekabeling. MDP weet die te repareren zonder de dure kabelboom te moeten vervangen. Dat scheelt flink in de kosten.”

Lees hier ons eerdere interview met Moné over de telematicamarkt (die de tijd van dozen schuiven voorbij is)

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Movida