1,6 miljoen auto’s rijden nog op winterbanden

dinsdag 19 mei, 2020

Bij 18 procent van de Nederlandse personenauto’s zijn de winterbanden nog niet verwisseld voor zomerbanden, blijkt uit een steekproef van Tyre Club. Dat is bijna vier keer meer dan het gangbare percentage van ruim 5 procent na de normale wisselperiode.

Oorzaak blijkt de coronacrisis waardoor veel automobilisten hun bandenwissel uitstellen. Wat de situatie nog zorgelijker maakt volgens Tyre Club, is dat uit een steekproef onder 1.079 auto’s een groot aantal op versleten (winter)banden rondrijdt. Zorgelijk omdat Nederlanders de komende tijd weer meer gebruik zullen maken van de auto doordat de coronamaatregelen verder worden versoepeld en mensen wellicht weer op vakantie gaan.

Ook BOVAG doet jaarlijks onderzoek naar het percentage niet gewisselde winterbanden. Bij de laatste paar steekproeven (pré-corona) onder circa 1000 auto’s registreerde BOVAG dat gemiddeld ruim 5 procent ‘s zomers op winterbanden rijdt. “Normaal gesproken ervaren veel mensen de bandenwissel al als gedoe”, zegt Peter Veldhoven, oprichter van Tyre Club. “Maar de afgelopen maanden zijn automobilisten schijnbaar helemaal terughoudend geweest om naar de autogarage te gaan. Het inplannen van een afspraak en het daar moeten wachten op de wissel zagen ze nog minder zitten dan gewoonlijk. Tegelijkertijd constateren wij dat er juist nu een toenemende vraag is naar een efficiënte en veilige oplossing, zoals onze bandenwissel op locatie, bij mensen thuis of op de parkeerplaats van het bedrijf.”

Het nieuwe Tyre Club wisselt uitsluitend banden op locatie. Het hele bedrijf is mobiel en de bussen hebben alle apparatuur aan boord om bandenwissels te doen, ook voor complete wagenparken van bedrijven.

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: Tyre Club