Fastned opent ‘schaalbare’ station in Amsterdam

vrijdag 15 mei, 2020

Snellaadbedrijf Fastned heeft begin deze maand haar eerste Amsterdamse snellaadstation bij het knooppunt Holendrecht A2/A9 geopend. Bij dit station kunnen honderden elektrisch auto’s per dag opgeladen worden. Door het schaalbare ontwerp kunnen er in de toekomst meer snelladers worden bijgeplaatst.

Het station is gelegen aan de drukke verkeersaders A2 en A9 en bovendien aan de Amsterdamse (fast)foodstrip. Volop keuze qua eten en drinken dus, zegt Michiel Langezaal, CEO van Fastned. “Door stations te bouwen in de stad geven we elektrische rijders nog meer vrijheid. Zo maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto.”

Ook de eigenaar van de Foodstrip, vastgoedontwikkelaar Caransa Groep, is blij met de komst van Fastned. “Het draagt bij aan onze duurzaamheidsstrategie en het is een extra service voor onze bezoekers die elektrisch rijden. We verwachten daardoor dat elektrische rijders de Foodstrip nu vaker zullen bezoeken. Tijdens het laden hebben zij tevens de mogelijkheid om één van onze restaurants op de Foodstrip te bezoeken. Die zullen blij zijn met de extra aanloop”, aldus Mark Tervoort van Caransa.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Fastned