Ymere kiest telematica en carsharing van Moove

dinsdag 19 mei, 2020

Woningcorporatie Ymere gaat haar vloot van ongeveer 200 voertuigen, voornamelijk poolauto’s, uitrusten met telematica en MooveSharing, de autodeeloplossing van Moove Connected Mobility. Daarmee wordt onder andere de sleuteloverdracht volledig geautomatiseerd.

De poolauto’s van de woningcorporatie leverde altijd een bijbehorende stroom van sleutelbeheer, schade, onderhoud en bekeuringen op. Die zorgden voor veel handling en dat wilde René Limmen, teamleider facility services van Ymere, efficiënter. “We hebben poolauto’s met wisselende bestuurders en wilden ook maximaal inzicht hebben in het gebruik ervan. De oplossing hebben we nu gevonden bij Moove.”

Door middel van het MooveSharing-portal zijn fleetmanagement en sleuteloverdracht nu volledig geautomatiseerd. De berijders van Ymere kunnen via de servicedesk voertuigen reserveren waarna ze het voertuig kunnen openen met de MooveSharing app. “Dit ontlast de servicedesk van Ymere enorm. In de app kunnen bestuurders bovendien een schade aan een voertuig of een vies interieur direct melden. Foto’s van de schade worden geüpload en verschijnen in het portal van de fleetmanager, zodat de schade snel kan worden beoordeeld en direct kan worden ingepland voor schadeherstel”, aldus Han Arts, sales director bij Moove.

Omdat de poolauto’s van Ymere veelal in parkeergarages staan moet de oplossing overigens ook zonder internetbereik werken. Doordat MooveSharing gebruikt maakt van Bluetooth-technologie, werkt het systeem altijd, boven- en ondergronds.

Tevens gebruikt Ymere de telematica module van Moove voor het krijgen van een sluitende ritregistratie conform de eisen van de Belastingdienst. In juni treedt Moove toe tot de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen. Een voorwaarde voor Limmen.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Moove Connected Mobility, MooveSharing