Louwman Group en Vattenfall gaan samenwerken

woensdag 20 mei, 2020

Louwman Group gaat samenwerken met Vattenfall InCharge dat bedrijven en particulieren full service-laadoplossingen aanbiedt. Toyota- en Lexus-rijders krijgen hierdoor een ‘one-stop-shop’ oplaadservice ‘powered by’ Vattenfall InCharge.

Nog dit jaar zijn de volledig elektrische Lexus UX 300e Electric, Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, Toyota Prius Plug-in Hybrid en alle Toyota PROACE Electric bedrijfswagens leverbaar met Lexus Oplaadservice dan wel Toyota Oplaadservice. De services zijn bij elke Toyota- en Lexus-dealer te koop en ook te combineren met Private Lease of Operational Lease. Het houdt in dat klanten een premium oplaadpunt voor thuisladen krijgen (wandmontage of op een standvoet). Het oplaadpunt is standaard voorzien van ‘Dynamic Load Balancing’. Hiermee is altijd het maximale vermogen beschikbaar waarbij – afhankelijk van het stroomverbruik van andere elektrische apparaten – de elektriciteit verdeeld wordt. Zakelijk geladen stroom wordt desgewenst automatisch verrekend met de werkgever of leasemaatschappij.

De klant krijgt ook in alle gevallen een oplaadpas die gebruikt kan worden bij alle publieke oplaadpunten en snellaadstations. Met de bijbehorende app is te zien waar een geschikt oplaadpunt is, of dit beschikbaar is, wat het beschikbare vermogen is én wat de kosten van opladen zijn.

Na een uitgebreide tenderfase is de deal tot stand gekomen, schetst Eric Louwman, President Louwman Group. “In Vattenfall InCharge vinden wij meer dan alle antwoorden op vragen van klanten die we vanuit onze merken centraal willen oplossen. One-stop-shoppen in plaats van doorverwijzen van klanten.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Louwman Group, Vattenfall