Melanie Lane nieuwe CEO van NewMotion

woensdag 20 mei, 2020

Melanie Lane is de nieuwe CEO van NewMotion. Zij volgt Sytse Zuidema op, die de functie de afgelopen vijf jaar bekleedde. Lane, afkomstig van Shell, wordt verantwoordelijk voor de ‘volgende groeifase’ van het laadinfrastructuur bedrijf.

Melanie Lane, de nieuwe CEO van NewMotion

NewMotion kwam in 2017 onder de vleugels van Shell. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere spelers in Europa. Begin dit jaar vierde NewMotion haar tienjarig bestaan, waar het onder andere haar groot opgezette onderzoek onder ev-rijders presenteerde.

Volgens Elisabeth Brinton, Executive Vice President New Energies bij Shell, is NewMotion een cruciaal onderdeel van Shell als het gaat om de plannen om tegen 2050, of eerder, klimaat-neutraal te opereren. In het persbericht vandaag feliciteert Sytse Zuidema zijn opvolger. “Het was geweldig om NewMotion de afgelopen vijf jaar te leiden, waar we hebben bijgedragen aan de vooruitgang van e-mobiliteit. We zijn klaar voor de volgende groeifase. Nu is het tijd voor een geheel nieuw hoofdstuk bij NewMotion om de massale acceptatie te vergemakkelijken van elektrische voertuigen en schone energie.”

NewMotion zal binnenkort een nieuwe mijlpaal bereiken met 150.000 oplaadpunten in het roaming-netwerk. Volgens Lane zal dit nog maar het begin zijn van de opschaling van e-mobiliteitsoplossingen. “Opschaling die essentieel is om de massale acceptatie van elektrische voertuigen te vergemakkelijken. We zullen onze activiteiten blijven uitbreiden om een ​​schonere, slimmere energietoekomst mogelijk te maken. “

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: NewMotion