Maxomotive (elektrische Maxus) breidt uit

donderdag 28 mei, 2020

De kersverse Nederlandse importeur van het Chinese elektrische bestelwagenmerk Maxus breidt uit met een nieuw opgezet Nederlands hoofdkantoor in Amstelveen en het aanstellen van officiële Maxus-dealers.

Ahold is begonnen met de eerste twee voertuigen van Maxus.

Ondertussen zijn er vijf Nederlandse dealers aangesteld van Born tot aan Heerhugowaard met ruim vijftien verkoop- en servicepunten. Gelet op het aankomende productoffensief waarbij later dit jaar een 5-6.5m3 compleet elektrische bestelwagen, de eDeliver 3, op de markt zal komen een belangrijke stap. Begin volgend jaar komt er > 10m3 grotere broer op de markt ter vervanging van de huidige Maxus EV80. Ook als Chassis waar enorm veel vraag naar is.

Door de COVID-19 situatie is de noodzaak voor last mile delivery van producten bij de mensen thuis zonder bezoek aan fysieke winkels en de roep om een versnelde vergroening in de logistiek, met name binnenstedelijk, nog actueler en urgenter geworden. Dat ziet althans Lou Jedeloo, Country Manager van importeur Maxomotive Nederland. Lees hier ons eerdere (pré-corona) interview met Jedeloo over de uitdagingen van het in de markt zetten van een elektrische bestelauto’s.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Maxomotive, Maxus