Europese parkeerapp EasyPark in Nederland van start

dinsdag 2 juni, 2020

EasyPark, één van de grootste aanbieders van parkeeroplossingen start met een pas die toegang geeft tot tienduizenden parkeergarages en P&R locaties in Europa. De nieuwe pas maakt gebruik van de technologie van XXImo Mobility en transacties worden verwerkt via het Visa-netwerk.

Nederland bijt de spits af voor deze nieuwe dienst. Alle transacties met de EasyPark Card worden samen met de parkeerkosten van de EasyPark app op 1 factuur geplaatst inclusief lokale BTW.

EasyPark was al de enige Europese oplossing voor straatparkeren met één app met Europese dekking en toegang tot 1500 plus steden in 20 landen. Daar komen nu dus parkeergarages bij op bijvoorbeeld luchthavens, treinstations, winkelcentra, evenementlocaties en in stadcentra. Ook het vooraf reserveren van parkeerplaatsen is op steeds meer locaties mogelijk door vooraf online te boeken en met de EasyPark Card af te rekenen.

Swipen bij de slagboom

De nieuwe pas is ook voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen en snel, simpel en veilig “in en uit te checken” in parkeergarages door te swipen bij de slagboom bij het in- en uitrijden. Het betalen van losse tickets bij een betaalautomaat is dan niet meer nodig. “Met de lancering van de EasyPark Card maken we het mogelijk om invulling te geven aan de autoluwe binnenstad en tegelijkertijd onze gebruikers te voorzien van een volledige parkeeroplossing, zowel op straat als in de garage” aldus Bernd Reul, Country Director Benelux.

De nieuwe pas maakt gebruik van de technologie van XXImo Mobility en transacties worden verwerkt via het Visa-netwerk. “Wij ondersteunen EasyPark graag met ons platform, klaar voor geografische en productuitbreiding” zegt XXImo’s CEO Patrick Bunnik.

Categorie: Parkeren
Labels: EasyPark, XXImo