50 Nederlandse bedrijven willen blijvend minder reizen

dinsdag 2 juni, 2020

Vijftig grote Nederlandse bedrijven, verenigd in de Coalitie Anders Reizen, blijven de reizen van hun medewerkers beperken. Want dit is het moment om de ervaringen met flexibel werken en reizen te verankeren in het nieuwe, duurzame normaal. Aldus de coalitie.

De advertentie van de Coalitie Anders Reizen zoals vandaag gepubliceerd

Bij Rabobank blijft bijvoorbeeld ook na corona het uitgangspunt ‘we werken vooral vanuit huis, tenzij’ van kracht. Janine Vos, lid van de Groepsdirectie: “Het wordt een combinatie van thuiswerken en af en toe op kantoor. Kantoor krijgt meer de functie van ontmoetingsplaats en is gericht op gezamenlijke activiteiten. Dit zal significante impact hebben op de reisbewegingen van onze collega’s.”

Ook bij VodafoneZiggo, eveneens lid van de coalitie, wordt thuiswerken meer de norm. CEO Jeroen Hoencamp: “We zijn voornemens twee grote veranderingen te realiseren: meer medewerkers zullen post-covid vaker vanuit huis werken en de keuze om te reizen wordt een verantwoordelijkheid van het hele team in plaats van het individu.”. Bij Royal Schiphol Groep wordt extra ingezet op het gebruik van de fiets, onder andere met de aanleg van fietssnelwegen. Royal HaskoningDHV Nederland laat bij monde van directeur Anton van der Sanden weten het inspirerend te vinden hoe momenteel bij de aangesloten bedrijven innovatieve en effectieve oplossingen ontstaan om plaatsonafhankelijk te werken en duurzamer te reizen. “Dat versnelt de realisatie van onze langetermijnambitie. Ik hoop dat andere bedrijven zich aangesproken voelen en mee willen doen. Samen kunnen we nog meer impact maken.”

Vandaag roept de coalitie in een paginagrote advertentie in Het Financieele Dagblad en NRC andere bedrijven op hun voorbeeld te volgen. Bij de aangesloten bedrijven werken in totaal ongeveer een half miljoen medewerkers. Inzet van de coalitie is nu een verdubbeling van het aantal bedrijven dat zich commiteerd aan de doelstelling: de CO2-uitstoot van zakelijke reizen halveren in 2030.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Coalitie Anders Reizen