INDICATA: occasionverkoop terug op oude niveau

dinsdag 9 juni, 2020

Volgens de nieuwste INDICATA Market Watch zet het herstel in occasionverkopen in Nederland door, waarbij vooral kleine auto’s, SUV’s en sportauto’s populair blijken. Diesel blijft harde klappen krijgen.

De occasionverkoop-curve

Het niveau van de tweedehands verkopen ligt nu zelfs op het pre-lockdown-niveau van afgelopen februari, blijkt uit de Market Watch. Afgelopen mei was ook bijna gelijk aan dat van vorig jaar (-1,3%), met positieve verkoopcijfers in het vooruitzicht naarmate het consumentenvertrouwen groeit. Dealers moeten nu hun best doen om hun voorraad op peil te houden, stelt INDICATA.

Wel blijven de prijzen dalen van de occasions. Tot begin maart waren die prijzen relatief stabiel maar, zoals in veel landen, is er nu een duidelijke geleidelijke prijsdaling te zien, waarbij diesel de meeste pijn voelt.

Vooral in Nederland stijgen de verkopen van milieuvriendelijk occasions explosief!

INDICATA introduceerde de eerste Market Watch in april 2020 als informatiebron voor remarketing professionals. Sinds kort maakt onder andere leasemaatschappij ALD Automotive gebruik van de realtime data via de speciaal ontwikkelde online Market Watch reporting tool.

Categorie: Remarketing
Labels: INDICATA, INDICATA Market Watch