Total realiseert eerste ‘multi schone energie tankstation’

woensdag 17 juni, 2020

Total realiseert in Capelle aan den IJssel haar eerste, zogenaamde multi schone energie tankstation in Nederland. De snelladers en het groengastankstation zijn al operationeel, straks komt daar een waterstofstation bij.

Naast het tanken van benzine en diesel konden elektrisch rijders hier al hun voertuig opladen, maar de snelladers zijn nieuw. Naast de 50 kW snellader zijn er twee High Power Chargers (HPC) bij geplaatst met een maximaal vermogen van 175 kW. Auto’s die geschikt zijn om op dit volledige vermogen te laden, hebben binnen ongeveer 10 minuten weer een volledig opgeladen accu.

De aanleg van het waterstoftankstation is onderdeel van het (gesubsidieerde) H2BeNelux project. Marja Versleijen, director van Total Nederland’s divisie Mobility & New Energies, benadrukt dat de transitie naar schoner en duurzamer vervoer niet mogelijk is zonder de juiste tank- en laadinfrastructuur. “Als Total zijn we zeer tevreden een bijdrage te kunnen leveren aan deze duurzame weg die Nederland aflegt door betaalbare en schone energie voor vervoer breed beschikbaar te maken.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Total