Hellorider verwacht straks tweede golf aan e-bikes

maandag 22 juni, 2020

Tijdens de lockdown waren de e-bikes al niet aan te slepen, maar die werden vooral recreatief ingezet. Later dit jaar verwacht e-bike leaseplatform Hellorider een tweede golf aan bestellingen, maar nu vooral van leasemaatschappijen en hun klanten.

Want volgens Maarten Koornstra, fietsdealermanager van Hellorider, keek de zakelijke markt in eerste instantie de kat uit de boom nadat de fiscale fietsstimuleringsmaatregelen van de overheid per 1 januari van kracht gingen. Men had moeite de e-bike te integreren in hun mobiliteitsoplossingen. “Inmiddels is dat beeld gekanteld en is de e-bike daarvan een van de hoekstenen geworden met als uitgangspunt werkwerknemers op een veilige, gezonde en duurzame manier van A naar B te krijgen”, aldus Koornstra.

Wat Koornstra verder opvalt is dat een ruime meerderheid van de werkgevers een belangrijk deel van de leasekosten voor zijn rekening neemt, wat met deze regeling buiten de werkkostenregeling valt, om werknemers extra te stimuleren een e-bike te nemen. “De werkgeversbijdrage betaalt zich deels uit door lagere parkeerkosten, fittere medewerkers en een bijdrage aan het milieu.”

Whitelabel oplossing

Hellorider biedt de leasemarkt een whitelabel oplossing die koppelt met de bestaande systemen van de leasemaatschappij. Omvangrijke IT-implementaties zijn dus niet nodig. Dat biedt leasemaatschappijen die geen kennis hebben van de fietsmarkt de mogelijkheid snel en heel effectief ROB-beheer en dealermanagement uit te voeren, stelt Hellorider. Want hoewel veel leasemaatschappijen de fiets er altijd wel bij deden, is het eigenlijk alleen Friesland Lease gelukt op grote schaal leasefietsen in te zetten. Het is ook de partij achter de Bovag Leasefiets met een omvangrijk netwerk in het land. Hellorider zegt eveneens over een landelijk dekkend netwerk te beschikken.

Hellorider werd begin april 2020 afgesplitst van Fietsenwinkel.nl-moeder International Bike Group (IBG) waar ook LeasePlan een aandeel in heeft. Het fietsenbedrijf Kruitbosch nam toen een belang in Hellorider. Kruitbosch is al 65 jaar actief in de fietsbranche, onder meer met groothandelsactiviteiten en de eigen fietsmerken Cortina en Alpina

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: Hellorider