Nieuwe mijlpaal NewMotion: 155.000 laadpunten

maandag 22 juni, 2020

NewMotion heeft vandaag het 155.000ste laadpunt in zijn Europese roamingnetwerk aangesloten. Het biedt nu in 35 landen – en met 200 roamingpartners – diverse slimme laadoplossingen aan ev-rijders aan.

Een klein jaar terug werd de mijlpaal van 100.000 laadpunten behaald. De vaart zit er dus goed in bij het van oorsprong Nederlandse bedrijf. Volgens de nieuwe CEO, Melanie Lane, blijft NewMotion dit groeitempo aanhouden. “Nu steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, willen we onze klanten toegang bieden tot de juiste infrastructuur, services en connectiviteit waar en wanneer ze het nodig hebben.”

Eind februari vierde NewMotion haar tienjarig bestaan. Het kwam toen ook uit met de EV Drivers Survey 2020, het grootste jaarlijkse onderzoek onder EV-rijders in Europa. Daaruit bleek dat bijna de helft van de EV-rijders zich zorgen maakt over het gebrek aan beschikbare laadpunten in de toekomst. Daarnaast geeft de helft (46 procent) van de ondervraagde rijders ook aan dat een betere beschikbaarheid van laadpunten de laadervaring aanzienlijk zal verbeteren.

De uitgebreide laadinfrastructuur met meer dan 155.000 laadpunten van NewMotion moet EV-rijders het gemak bieden overal op te laden waardoor e-mobiliteit toegankelijker wordt. “Bovendien biedt NewMotion EV-rijders eenvoud doordat slechts één laadpas, één app en één maandelijkse factuur nodig zijn voor al hun laadsessies. In de maandelijkse factuur is ook specifieke internationale btw opgenomen.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: NewMotion