Fleet Lounge Live! blijvend geprogrammeerd

donderdag 25 juni, 2020

De eerste Fleet Lounge Live! uitzending van gisterenmiddag heeft EXPOMotion doen besluiten het programma een vaste plek te geven in de evenementenkalender. Sponsoren en kijkers zijn enthousiast en enkelen hebben al ‘geboekt’ voor de uitzending van 30 juli, 27 augustus en 30 september. Fleet Lounge Live! wordt gezamenlijk met TrendsinAutoleasing geproduceerd.

Corona als katalysator van nieuwe, duurzame mobiliteit was de rode draad tijdens de uitzending van gisterenmiddag. Yoeri Schenau, duurzaamheidsmanager van Arcadis, schoof als eerste gast aan bij de vaste tafelhost Frank van Klink. Schenau deed verslag van hoe corona zijn organisatie binnenkwam en welk effect dat had op het mobiliteitsbeleid. Een beleid dat momenteel ook nog eens volop in de steigers staat omdat de organisatie al voor corona de autoregelingen wilden vernieuwen.

Tussen de tweede gast, Serge van den Berg van Fynch Mobility, en Schenau ontstond vervolgens een mooie discussie hoe veranderend beleid duurzaam bij werknemers te borgen in de organisatie. Fynch is de partij die daarin al jaren ervaring heeft opgedaan. Deelmobiliteit – en vooral de effecten van corona op de deelauto – kwam aan bod tijdens het gesprek met Reinald Bronckhorst van Vecore. Die deed onder andere ‘hun’ project in Hengelo uit de doeken waar de gemeente 500.000 zakelijke kilometers inkoopt en er verder geen omkijken naar wil hebben.

Frank van Klink (aan tafel) met zijn gasten (vlnr) Yoeri Schenau, Serge van den Berg, Mike Belinfante, Reinald Bronckhorst en Jan van Delft

Of VZR-voorzitter Jan van Delft het voor zich zag ooit nog waterstof te tanken met zijn leaseauto? Van Delft bleek positief over de inzet van waterstof en ook de uitgevoerde poll, waarop de ruim 300 kijkers konden reageren, was opmerkelijk positief gestemd over waterstof-elektrisch rijden. ‘Met de leaseauto straks waterstof tanken? Dat wordt nooit wat!’ was de ingebrachte stelling. Eens, oneens, wie weet?, waren de opties. De uitslag bleek redelijk verdeeld. Mike Belinfante van Hyundai Motor Nederland had meer ongunstige reacties verwacht met betrekking tot waterstof-elektrisch rijden. Hoewel er dit jaar 200 nieuwe waterstofauto Hyundai Nexo’s de weg op zullen gaan. Naast de 150 al rijdende Nexo’s. Het gaf hem, maar ook de gasten, in ieder geval (water)stof tot nadenken.

Live chatten met een moderator van Athlon was aan het eind van de uitzending mogelijk. Hun ingebrachte webinar ging specifiek over het verlagen van de kosten van het wagenpark

Hieronder een sfeerimpressie van de eerste uitzending van de Fleet Lounge Live! Een terugkijklink volgt later.

De voorbereidingen aan tafel in volle gang

Het aftellen naar de start van de uitzending…

De gesprekken tussen de gasten komen goed op gang

Wachten hoort erbij…

net als een behoorlijk stuk techniek

De uitslagen van de polls zorgen soms voor verrassingen

De tafelhost oogt ontspannen voor de uitzending… en zal dat ook de hele middag blijven!

Categorie: Evenementen
Labels: Fleet Lounge Live!