Verkopen speed pedelecs stijgen met 37 procent

dinsdag 30 juni, 2020

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er 37 procent meer snelle speed pedelecs verkocht ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder, meldt VWE. Verkopen aan bedrijven steeg met 50 procent, het aandeel zakelijke kopers ligt nu op 15 procent.

Het mag geen geheim zijn dat de (elektrische) fiets momenteel razend populair is bij zowel consument als zakelijke gebruiker. Eerder zette Deloitte de e-bike in het zonnetje met de studie ‘My other car is an e-bike’ en schetst daarbij ook de kansen die dat verschillende sectoren biedt.

Klik om te vergroten

Nu komt VWE met cijfers specifiek voor de speed pedelec waarmee snelheden tot 45 kilometer per uur worden bereikt zodat ook langere afstanden snel kunnen worden afgelegd. Vorig jaar namen die verkopen al toe met 31 procent, maar die groei is nu al bereikt over de eerste vijf maandne van dit jaar. In totaal gaat het over 2.086 nieuwe speed pedelecs die dit jaar zijn verkocht. Recordmaand was april 2020, hoogtepunt van de coronacrisis, toen er 472 van deze snelle fietsen zijn verkocht.

Stromer

Volgens VWE heeft niet alleen corona de verkopen een zetje gegeven, maar ook de nieuwe regeling voor de fiets van de zaak sinds dit jaar van kracht. Verkopen aan bedrijven stegen door die laatste maatregelen al met 50 procent, schrijft VWE.

De groei van de verkopen blijkt overigens het sterkste in de landelijke provincies. In Friesland zijn verkopen dit jaar verdubbeld, in Zeeland bedroeg de groei maar liefst 139%. Maar de stad waar de meeste speed pedelecs worden verkocht is nog steeds Amsterdam. Marktleider bij speed pedelecs is Stromer. Dit Zwitserse merk verkocht zowel vorig als dit jaar ruim het dubbele van enig ander merk. Verkopen van Gazelle zijn dit jaar meer dan verdrievoudigd. Daarmee stijgt het naar de tweede plaats, ten koste van Riese & Müller. Ook Qwic groeit sterk.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: VWE