Elektrische deelscooters nu ook in Breda

dinsdag 30 juni, 2020

Na Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven krijgt nu ook Breda de elektrische deelscooters van Go Sharing. in de loop van dit jaar worden er 400 geleverd en doorheen de stad verspreid. In Rotterdam wordt ook samengewerkt met het OV-bedrijf RET.

Begin deze maand maakte RET de samenwerking bekend, overigens niet alleen met Go Sharing maar ook met deelvervoerders Check, Donkey Republic, felyx. In de samenwerking zitten ook de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy. OV-reizigers in Rotterdam worden door de RET en Ahoy actief gewezen op het gebruik van deelvervoer: fietsen, e-bikes en elektrische scooters. De deelvervoerders stemmen het aanbod af op drukke punten in het OV. Op de RET-app kan de beschikbaarheid gecontroleerd worden.

De ambities van Go Sharing zijn groot. Het bedrijf wil nog dit jaar in 20 steden de e-scooters hebben staan. In januari is daarvoor 10 miljoen euro opgehaald. Ook wil het bedrijf over de grenzen heen. GO Sharing gebruikers betalen alleen voor het gebruik van een e-scooter, vanaf 23 cent per minuut, zonder abonnement of registratiekosten. Er hoeft alleen een app te worden gedownload. GO Sharing biedt ook een speciaal GO+ Business pakket aan voor de zakelijke markt met vaste bedragen per maand.

Categorie: Openbaar Vervoer
Labels: Go Sharing