SHARE NOW breidt uit met elektrische BMW i3’s

woensdag 1 juli, 2020

Autodeeldienst SHARE NOW breidt haar Amsterdamse deelvloot uit met 30 nieuwe volledig elektrische BMW i3 modellen. De 30 auto’s komen bovenop de huidige vloot bestaande uit 300 elektrische smart fortwo’s.

De vloot van SHARE NOW in Europa bestaat op dit moment al voor 25 procent uit elektrische voertuigen. In Amsterdam is de vloot sinds 2011 al 100 procent elektrisch, waarbij er nu voor het eerst een nieuw model deelauto aan het aanbod wordt toegevoegd.
Met de nieuwe (vierzits) BMW wil de autodeler een bredere doelgroep aanspreken, zegt Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland. “Het grootste percentage gebruikers in Amsterdam is tussen de 26-49 jaar oud. Met deze vierpersoons BMW‘s spreken we nu een nog bredere doelgroep aan, zoals gezinnen; iets wat al langere tijd op ons wensenlijstje stond.”

In tegenstelling tot de smart fortwo’s zijn de BMW i3 deelauto’s volledig keyless – alles werkt via bluetooth op de smartphone. De BMW i3 laadt bovendien extra snel op; wanneer de auto aan een snellader wordt gekoppeld is deze binnen 45 minuten volledig opgeladen. Dit is vooral handig voor het rijden van langere afstanden. De BMW i3’s zijn te huren vanaf €0,33 per minuut, maar ook te huur voor 2, 4 en 6 uur en voor 1 of 2 hele dagen.

Overigens is SHARE NOW niet de enige autodeler met BMW i3’s in de vloot. Vorige maand startte SIXT met een eigen deelservice, SIXT Share. Met een keur van elektrische auto’s waaronder ook de i3.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Share Now