Mobinck (waaronder Radiuz) neemt XXImo over

donderdag 2 juli, 2020

Mobinck, het nieuwe label voor ‘flexibele mobiliteit’ van AutoBinck Group, heeft XXImo overgenomen. Het heeft daarmee nu met Radiuz twee ‘koplopers in flexibiliseren van zakelijke mobiliteit’ in huis.

Harry de Haas, CEO Mobinck (r) en Patrick Bunnik, CEO van XXImo

Radiuz is het mobiliteitsplatform dat ervoor zorgt dat werkgevers hun mobiliteitsbeleid flexibel en eenvoudig kunnen inrichten. XXImo is met haar Visa-betalingsplatform sterk in het genereren en afhandelen van Europese betalingstransacties die gemoeid gaan met zakelijk reizen. De dienstverlening van XXImo en Radiuz liggen daarmee prachtig in elkaars verlengde, aldus beide bedrijven. “Een krachtige combinatie”, aldus Harry de Haas, CEO Mobinck. “Met deze overname halen we een essentieel onderdeel van ons mobiliteitsecosysteem in huis, waarbij we onze klanten kunnen helpen bij het eenvoudig en flexibel inrichten van hun mobiliteit.”

Patrick Bunnik, CEO van XXImo, heeft de laatste drie jaar in mobiliteit meer zien veranderen dan in de tien jaar daarvoor. “Technologie en internationale samenwerking zijn daarbij key. Consolidatie, schaalvergroting en het samen laten werken van slimme teams zijn dan ook een must om een vooraanstaande speler te blijven.”

Naast Radiuz en XXImo bestaat Mobinck uit de mobiliteitsbedrijven Moove, Toogethr en Fleet Support. Het geheel moet innovatieve en flexibele vormen van mobiliteit brengen zowel voor werkgever als werknemer. De overname was binnen 8 weken rond, zegt Bunnik. Volgende week een uitgebreid interview met Bunnik die met XXImo als pionier geldt in het brengen van flexibele mobiliteit. “Wellicht waren we te vroeg begonnen…”

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Autobinck Group, Mobinck, XXImo