Fastned neemt snellaadnetwerk MisterGreen over

donderdag 2 juli, 2020

Fastned heeft vandaag het snellaadbedrijf van MisterGreen overgenomen. Daarmee krijgt het de rechten om snellaadstations te exploiteren op 16 drukbezochte verzorgingsplaatsen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27.

Die locaties zijn veelal gelegen in de Randstad en vormen een goede aanvulling op het netwerk van Fastned, zo stelt het bedrijf. Het is voornemens om op deze locaties grote snellaadstations te bouwen, van belang vanwege het groeiend aantal volledig elektrische auto’s in Nederland.

MisterGreen heeft met meerdere partijen gesproken voor een overname, zegt Mark Schreurs, mede-oprichter MisterGreen. “Maar de gesprekken met Fastned voelden vanaf het eerste moment goed. Fastned heeft een ambitieus team en een serieus plan voor een Europees netwerk van snellaadstations. Dat is goed voor elektrische rijders, waaronder ook de 3000 Tesla rijders van MisterGreen Lease.”

Mistergreen heeft haar netwerk van 16 locaties ingebracht in ruil voor een belang in Fastned. Daar is Michiel Langezaal, CEO Fastned, blij mee. “Bij de locaties zitten enkele van de drukst bezochte verzorgingsplaatsen in Nederland. Door deze uitbreiding kunnen we elektrische rijders nog meer vrijheid geven.”

1,98 miljoen euro

Wat de details van de overname betreft: Fastned heeft de aandelen overgenomen van Mistergreen voor 1,98 miljoen euro. De overnameprijs is voldaan door uitgifte van 165.000 nieuwe certificaten van aandelen Fastned (vertegenwoordigende 1,1% van het totaal aantal uitstaande certificaten van aandelen Fastned).

Over een jaar (op 1 juli 2021) volgt een definitieve afrekening van de overnameprijs op basis van de gemiddelde slotkoers van de certificaten van aandelen Fastned aan Euronext gedurende een periode van 40 handelsdagen voorafgaand aan 1 juli 2021. Voor de certificaten van aandelen is met de verkoper een lock-up periode van één jaar overeengekomen, met slechts beperkte mogelijkheid om certificaten van aandelen te verkopen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Fastned, MisterGreen