E-bike to go met concept voor zakelijke markt

maandag 6 juli, 2020

Recordomzetten in de fietsenbranche, ook bij e-bike to go dat fietsabonnementen verkoopt. Het bedrijf richt zijn pijlers met ‘e-bike to go voor business’ nu ook op werknemers van bedrijven & organisaties en op hotels en bezorgdiensten.

E-bike to go komt met een nieuw concept voor de zakelijke markt: e-bike to go voor business

E-bike to go biedt voor de zakelijke markt nu verschillende abonnementsvormen. Volgens Jelle Visser, oprichter van e-bike to go, moeten we zijn bedrijf niet zien als leverancier van e-bikes, maar als dienstverlener van mobiliteit. “Wij garanderen duurzame mobiliteit op de meest flexibele manier. Onze diensten hebben vele voordelen: fitte werknemers die snel op bestemming zijn, de mogelijkheid om de kosten te delen met de medewerker en een fiscaal voordeel (7% bijtelling). Ook geven we inzicht in het fietsgebruik via een rapportagetool en we nemen alle verdere administratie uit handen.”

Volgens Visser is er nu meer dan ooit vraag naar duurzame en veilige vormen van vervoer. Ook al rijdt het OV weer op volle sterkte, nog lang niet iedere werknemer staat te springen om de bus of trein naar kantoor te pakken. Visser denkt dat de situatie door corona voorgoed is veranderd. “Veel mensen werken nog steeds thuis en zullen dat ook in de toekomst deels blijven doen en degenen die weer naar kantoor gaan willen veilig, snel en comfortabel kunnen reizen. Een e-bike is dan een goed alternatief voor de auto of het OV. Bovendien is een e-bike abonnement in veel gevallen goedkoper dan een NS-Business Card of een OV-abonnement.”

Duurzaamheidsdoelstellingen

Uit recent onderzoek van de ANWB blijkt dat een derde van de Nederlanders na de crisis minder vaak gebruik wil maken van het OV. 36% zegt ook na de coronacrisis vaker met een eigen vervoersmiddel te willen reizen, maar liefst 27% geeft aan vaker de fiets of e-bike te willen pakken.

Een van de bedrijven die mobiliteitsoplossingen voor woon-werkverkeer anders wilde inrichten is advocatenkantoor Baker McKenzie, klant van e-bike to go. Manager Facility Services Wibrand Kuijt: “Onze vraag was tweeledig: hoe vergroten we de mobiliteit, en hoe kunnen we nog beter aan onze duurzaamheidsdoelstellingen werken? E-bikes zijn een perfecte oplossing voor onze collega’s die vaak naar de rechtbank heen en weer reizen, maar ook om snel even een boodschap te kunnen doen.”

Naast werknemersfietsen en poolfietsen voor bedrijven biedt e-bike to go ook zogenaamde hotelfietsen en deliveryfietsen. Hotelfietsen zijn voor gasten, onder andere Van der Valk biedt voor haar klanten fietsarrangementen aan. Thuisbezorgd.nl en Subway rijden op de speciale deliveryfietsen van e-bike to go.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: e-bike-to-go