Mercedes medewerkers pendelen elektrisch (in deelauto’s)

woensdag 15 juli, 2020

Mercedes-Benz Cars zet vanaf deze maand in de Benelux volledig elektrische deelauto’s in voor zakelijke ritten van medewerkers tussen de kantoren in Brussel en Nieuwegein. Waarbij ze zelf ook de mobiliteitsdienst ‘Mercedes-Benz Shared Solutions’ kunnen ervaren.

Vijf volledig elektrische Mercedes EQC worden ingezet voor deze ‘pendeldienst’. Het reserveren gaat dus via ‘Mercedes-Benz Shared Solutions’, een zogeheten ‘closed community car sharing software’. De medewerker hoeft niet meer naar een uitgiftebalie voor de sleuteloverdracht en hoeft derhalve ook geen rekening te houden met openingstijden. Binnen enkele seconden kunnen geautoriseerde gebruikers met hun smartphone de EQC reserveren, openen, sluiten en starten.

Volgens berekeningen van Mercedes zelf bespaart de ‘pendeldienst’ op jaarbasis zo’n 25.000 kg CO2. Maar belangrijker wellicht is dat Mercedes wil laten zien dat het merk een fundamentele transformatie doormaakt van autofabrikant naar aanbieder van mobiliteitsservices. Deze bedrijfsstrategie voor toekomstige mobiliteit is gebundeld onder de term CASE: C van Connected, A van Autonomous, S van Shared & Services en E van Electric & Emission-free.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Mercedes