Meer kilometers voor elektrische deelauto

vrijdag 7 augustus, 2020

Autodeeldienst Share Now ziet de gemiddelde huurtijd en de afstand die gebruikers afleggen flink hoger is dan de maanden voorafgaand aan de coronacrisis en ten opzichte van vorig jaar. Na de aanvankelijke corona-dip stegen de ritten met 38 procent en de ritduur zelfs met 65 procent.

De analyse komt van de eigen data van Share Now dat 87.000 gebruikers heeft in Amsterdam. In juni werden bijna 373.000 kilometers met de deelauto’s gereden, 38 procent meer dan in april. Recente data laten zien dat het aantal kilometers in juli zelfs 55 procent hoger ligt.

Tussen maart en juni steeg de gemiddelde huurtijd van een deelauto met 45 procent. Ten opzichte van vorig jaar is zelfs een stijging van 65 procent waargenomen. Ook is er een groei in de gemiddelde afgelegde afstand. In de periode maart tot en met juni legden gebruikers gemiddeld 14 procent langere afstanden af. Dit jaar reizen gebruikers van Share Now zelfs 23 procent meer kilometers dan in 2019.

Van twee uur tot twee weken

Volgens Robert Bosman, managing director van Share Now Nederland, is de coronacrisis zeker van invloed op de toenemende populariteit van autodelen. “Maar we constateren bij onze gebruikers al een tijd een trend van langere huurperiodes. Sinds we leven in een anderhalvemetersamenleving is dit nog meer versterkt. We zijn overtuigd dat de huidige situatie kansen biedt om stedelijke mobiliteit verder te verduurzamen.”

Sinds 1 juli is de Share Now-vloot in Amsterdam uitgebreid met 30 nieuwe elektrische BMW i3’s. Naar eigen zeggen werden er in de eerste maand al 83.000 kilometers mee gereden, zo’n 12 procent van alle ritten. De deelauto’s werden veel gebruikt voor lange afstanden en langere huurperiodes, van twee uur tot wel twee weken. “Mensen vermijden zoveel mogelijk drukke vervoermiddelen en vragen zich af hoe ze op de veiligste manier van A naar B kunnen reizen. Net als de fiets is de elektrische deelauto in deze tijden een veilige én duurzame vervoersoptie”, aldus Bosman.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Share Now