AutoBinck stapt in bij SafeDrivePod

maandag 24 augustus, 2020

Mobiliteitsbedrijf AutoBinck heeft een belang genomen in de Nederlandse scale-up SafeDrivePod, een techniek die smartphonegebruik achter het stuur voorkomt. SafeDrivePod gaat deel uitmaken van Mobinck, het nieuwe mobiliteitsbedrijf van AutoBinck.

vlnr: Paul Zekhuis, Paul Hendriks en de andere oprichter van SafeDrivePod Erik Damen

SafeDrivePod, in 2016 opgericht, heeft gebruikers in meer dan 20 landen. Het bedrijf werkt samen met internationale verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen die hun schadelast en hun verzekeringspremies willen verlagen en met fleetowners die investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 SafeDrivePod’s verkocht, aldus het bedrijf zelf.

Volgens medeoprichter Paul Hendriks van SafeDrivePod is met Autobinck nu een solide partij ingestapt. “Een partij die het ons mogelijk maakt om versneld te groeien en die kan bijdragen aan onze ambitie om standaard te worden opgenomen in elke geproduceerde auto.”

Paul Zekhuis, CEO van AutoBinck, vindt de dienstverlening van SafeDrivePod mooi aansluiten bij de andere telematica-oplossingen die AutoBinck al biedt. : Het past ook bij onze ambitie om innovatie in mobiliteit verder invulling te geven met concrete proposities voor grote fleetowners.”

Onlangs introduceerde SafeDrivePod een coronatracer, een meetinstrument dat alle contacten herleidt van werknemers die binnen 1,5 meter van een drager zijn geweest. Dat gebeurt zonder dat daar GPS of een smartphone voor nodig is en dus met maximale privacywaarborging.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Mobinck, SafeDrivePod