Automotive krijgt eigen fintech-bedrijf (yescar)

dinsdag 1 september, 2020

Yesqar, een in Eindhoven opgerichte fintech, betreedt vanaf vandaag de Nederlandse automotive-markt. Het biedt financiële oplossingen voor de automotive-sector, de focus ligt op het financieren van autovoorraden en autoleaseportefeuilles.

Yesqar komt voort uit een strategische samenwerking tussen NIBC Bank en datatechnologiebedrijf QarQuest. Dat laatste bedrijf analyseert onder andere 24/7 ruim 60 miljoen occasions in Europa en combineert deze data met haar expertise in de automotive-markt. Dankzij het partnership krijgt yesqar inzicht in de verkopen in binnen- en buitenland, omloopsnelheid en de waardeontwikkeling van auto’s.

Die combinatie van financiële expertise en data en kennis van de automotive-markt, moet het bedrijf dus onderscheiden. Het wil automotive-bedrijven meer ruimte bieden om te ondernemen, stelt Jan Kusters, Co-founder van yesqar. “Als ondernemers begrijpen we als geen ander de wensen van onze ondernemende klanten en weten we dat persoonlijk contact belangrijk is. Vanuit het innovatieve hart, Strijp-S in Eindhoven, bieden wij met yesqar ondernemers zowel bestaande als nieuwe financieringsoplossingen aan. Naast het persoonlijk contact met ons deskundige en ervaren team krijgen klanten een eigen online portaal waarmee zij snel en op het moment dat het hen uitkomt hun zaken kunnen regelen.“

Categorie: Captive / Financieringen
Labels: yescar