TED Talks Masters of MBLTY: omdenken in (& na) coronatijd

donderdag 24 september, 2020

Het Fleet Event organiseert samen met TrendsinAutoleasing op 30 oktober korte, inspirerende TED Talks van meerdere ‘Masters of MBLTY’. Rode draad hierin: Hoe pas ik mijn mobiliteitsregeling duurzaam aan conform de nieuwe (post)-corona werkelijkheid? Het event zelf wordt coronaproof georganiseerd onder andere door de samenwerking met de coronatracer van SafeDrivePod!

Nog meer dan voorheen legt het Fleet Event de nadruk op de primaire doelgroep: alleen verantwoordelijken voor mobiliteit/wagenparken (max. 100 personen) krijgen doorheen deze middag in verschillende korte (max 10 minuten!) inspirerende TED Talks ‘lessen’ van diverse Masters of MBLTY, ofwel ervaringsdeskundigen uit de mobiliteitswereld.

Ruim opgezette ‘coronaproof’ zalen met extra beeldschermen in Van der Valk Houten, de congres locatie van het Fleet Event

Zo krijgt u te horen hoe de gemeente Hengelo in één klap haar mobiliteit CO2-neutraal heeft ingericht (vaarwel diesel en vaste reiskostenvergoeding!), wordt besproken of corona nu werkelijk de katalysator blijkt voor anders reizen, is er aandacht voor de mobiliteitsfootprint en hoe die zowel letterlijk als figuurlijk kleiner wordt en krijgt u een ‘overzicht’ aangeboden hoe ruimte te maken voor slim laden. Oh ja, u leert als fleetmanager ook nog eens omdenken! Want benzine- en dieselauto’s vervangen door EV’s, is op zich weinig innovatief. Het gaat erom de mobiliteitstransitie verder vorm te geven…

Lynk & Co

Daarnaast ook een spreker van Lynk & Co, het Chinees-Zweedse autobedrijf dat vanaf oktober niet alleen auto’s aanbiedt maar vooral memberships (ook zonder auto!). Of zoals hun TED Talk kopt: mobiliteit ontworpen voor jouw organisatie! Binnenkort meer over de inhoud van deze opmerkelijke nieuwe speler in autoland. Net als de waterstofambities van Hyundai, échte (well to wheel) duurzaamheid volgens Mazda en de nieuwe ‘Het Nieuwe Werken’ wedstrijd!

Bijzonder is tevens de samenwerking met SafeDrivePod, bekend van de techniek die smartphonegebruik achter het stuur voorkomt (en waar Autobinck onlangs een belang heeft ingenomen). Naast hun TED Talk stellen ze hun in eigen huis ontwikkelde coronatracer ter beschikking voor het event. Deze tracer is niet gelinkt aan een smartphone (geen privacy-bezwaren dus) en wordt ter plaatse uitgedeeld aan alle bezoekers van het Fleet Event. Gedurende de middag slaat het apparaatje alle MAC adressen van de collega-tracer op die binnen anderhalve meter hebben plaatsgevonden (via bluetooth).

Exclusief (maar gratis)

De corona-tracer (van SafeDrivePod) wordt ingezet tijdens het Fleet Event

Sowieso is er extra aandacht besteed aan de veiligheid op 30 oktober. De event-locatie, Hotel van der Valk, hanteert strenge (hygiëne)maatregelen en heeft de (goed geventileerde) zalen ingericht zodat de 1,5 meter afstand overal kan worden gegarandeerd (zie afbeelding). Daarom kunnen er in deze locatie congressen met max 100 personen gewoon doorgaan, conform de door de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) goedgekeurde protocollen en richtlijnen voor zakelijke bijeenkomsten. “Van u als bezoeker verwachten wij dat u gezond bent en geen corona gerelateerde klachten heeft tijdens uw deelname”, aldus organisator van het Fleet Event Patrick van Tilburg.

Ook in verband met de huidige coronasituatie heeft het Fleet Event ervoor gekozen om deze vijfde editie exclusief (en gratis) toegankelijk te maken voor de primaire doelgroep. Dit zijn bezoekers die (eind)verantwoordelijk zijn voor de mobiliteit in hun organisatie. Denk daarbij aan fleet- en mobiliteitsmanagers, wagenparkbeheerders, hr-managers, facilitairmanagers, inkopers, financiële managers, enz. De eerder aangekondigde Fleet Lounge Live uitzending van 30 september is komen te vervallen om alle aandacht en kwaliteit te richten op dit Masters of MBLTY event.

Klik hier voor het volledige programma en voor aanmelden (beperkt ruimte, dus wees er snel bij!)

Categorie: Evenementen
Labels: Fleet Event