Kia lanceert eigen Europese publieke laadservice

woensdag 30 september, 2020

Kia rolt in de komende maand in zeven Europese markten haar eigen openbare laadservice uit: KiaCharge. Maar niet in Nederland. Daar heeft het Koreaanse merk al een samenwerking met Plugsurfing, goed voor 200.000 laadpunten in Europa.

KiaCharge wordt eerst geïntroduceerd in Italië, Polen en Spanje, gevolgd door Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De service zal ook in het vierde kwartaal van 2020 voor Britse klanten worden geactiveerd. De laadservice geeft toegang tot het grootste Europese openbare laadnetwerk. Dankzij eRoaming kunnen klanten hun elektrische auto in heel Europa laden zonder dat er aanvullende abonnementen op verschillende providers noodzakelijk zijn, zodat de betalingen via één enkele maandelijkse factuur kunnen plaatsvinden.

Aangezien Nederland voorop loopt met elektrisch rijden heeft Kia hier al vorig jaar laadservices geïntroduceerd samen met partner Plugsurfing. Ook is er een exclusieve oplaadservice waarmee er tegen een vast tarief per kWh kan worden geladen in Nederland. Het tarief bij AC-oplaadpunten is dan 0,24 euro per kWh en bij DC-oplaadpunten 0,53 euro per kWh.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Kia, KiaCharge