Duitsland telt meer dan 1 miljoen autodelers

vrijdag 20 maart, 2015

Meer dan een miljoen Duitsers zijn aangesloten bij een deelauto-initiatief, meldt het Bundesverband CarSharing. Dit betekent een stijging van 37,4% ten opzichte van begin 2014. In totaal zijn er in Duitsland ongeveer 150 aanbieders.

Klik op de infographi voor een uitvergroting

Klik op de infographic voor een uitvergroting

Kwam in eerdere jaren de groei voornamelijk van reizigers vanaf treinstations, nu neemt vooral het aandeel van treinstation-onafhankelijke partijen toe. Hier steeg het aantal deelklanten van 437.000 naar 660.000, ruim 50% extra. Maar ook bij de stations kwamen vorig jaar nog meer klanten dan het jaar ervoor: van 3900 naar 4.600. Dit betekent een stijging van 17,9 procent. Autodelen is nu aanwezig in 490 Duitse steden – 110 meer dan het jaar ervoor.

Indrukwekkende cijfers maar volgens het Bundesverband is er nog volop ruimte voor groei. “Autodelen moet voor mensen in de directe omgeving beschikbaar zijn. De cijfers laten zien dat we een stap dichterbij zijn bij dit doel. Maar bedenk dat in theorie carsharing voor 36 miljoen mensen in Duitsland beschikbaar is”, aldus algemeen directeur Willi Loose van het Bundersverband.

Overigens vindt Loose de aanbieders duidelijk professioneler dan voorgaande jaren. Hij ziet voor Duitsland een belangrijk rol weggelegd als exporteur van deelautodiensten.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Bundesverband CarSharing