Kia Niro bestverkochte geëlektrificeerde auto van Nederland

donderdag 1 oktober, 2020

2020 is nu al voor Kia een recordjaar. Terwijl de meeste grote automerken in het rood duiken, realiseert Kia een grote groei in Nederland, ondanks de uitdagende omstandigheden sinds de uitbraak van het coronavirus.

Met een marktaandeel van 8,5% tot en met eind september realiseert Kia een forse toename van 8,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Het merk staat nu op een solide tweede plaats, na Volkswagen, van bestverkochte merken in ons land en in de afgelopen drie kwartalen was Kia drie keer het bestverkochte merk van de maand. Ook september was wederom een goede maand voor Kia. Terwijl de markt 22% lager was dan vorig jaar, groeide de Kia-verkopen juist met 28%.

Het modellengamma scoort over de gehele linie goed tot uitstekend, met hoofdrollen voor de Picanto en Niro. De Picanto is met zijn marktaandeel van 18,1% nog altijd de absolute nummer 1 in het A-segment. De Niro staat in drie (sub)segmenten aan de top. De cross-over van Kia – leverbaar als Hybrid, Plug-in Hybrid of volledig elektrisch – was in de eerste negen maanden van dit jaar de bestverkochte geëlektrificeerde auto van ons land.

Imago

Volgens Kia is een belangrijke reden voor succes het sterk groeiende imago. “De nieuwe merkstrategie die we implementeren werpt duidelijk zijn vruchten af,” verklaart Maaike Aarts, Manager Communications & PR van Kia Motors Nederland. “We hebben daarnaast als één van de weinige merken in de afgelopen periode juist veel geïnvesteerd in merkcampagnes en zijn prominent aanwezig in de landelijke media.”

De verdere elektrificatie van de line-up van het merk is bovendien in volle gang. Naast volledig elektrische modellen als de e-Soul en e-Niro heeft Kia inmiddels twee hybrides (Niro en Sorento) en drie stekkerhybrides in het gamma: de XCeed, Ceed Sportswagon en Niro Plug-in Hybrid. Het emissievriendelijke gamma wordt begin 2021 verder uitgebreid met de nieuwe Sorento Plug-in Hybrid.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Kia, Kia Niro