Arcadis verkozen tot Spitsbreker van het jaar

vrijdag 2 oktober, 2020

Arcadis heeft de finale van Spitsbrekers gewonnen. Na een competitie van een jaar beoordeelde de jury het mobiliteitsbeleid van het bedrijf als meest effectief in de strijd tegen de files. Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen maakte de winnaar tijdens de online finale bekend.

Yoeri Schenau van Arcadis (op scherm) krijgt virtueel de award uitgereikt van BNR- presentatoren Meindert Schut en Noud Broekhof

De zoektocht naar de beste Spitsbreker begon een jaar geleden. Na de selectie bleven acht finalisten over: ABN AMRO, Arcadis, Duurzaambereikbaar Heijendaal Feenstra, Flexxit, Groningen Bereikbaar, Havenbedrijf Rotterdam en Tauw. Deze bedrijven voerden de afgelopen week volop campagne om hun file-oplossingen onder de aandacht te brengen.

De jury koos Arcadis tot Spitsbreker van het jaar vanwege de jarenlange strijd tegen de fileproblematiek. De jury is onder de indruk van de vele maatregelen die getroffen zijn, zoals het verplaatsen van kantoren, het belonen van goed gedrag, het stimuleren van reizen met het openbaar vervoer en een verhuispremie. Juryvoorzitter Tineke Netelenbos roemt het doorzettingsvermogen van Arcadis: ‘Ze zijn vorig jaar, toen ze bijna gewonnen hadden, toch doorgegaan met het verder ontwikkelen van het mobiliteitsbeleid.’

Thuiswerken

Yoeri Schenau, programmamanager duurzaamheid bij Arcadis, is blij met de Spitsbreker van het jaar-award: “We zijn tien jaar bezig met het verduurzamen van onze mobiliteit. Het lijkt alsof je dat even doet, maar dat moet je samen doen. Ik ben er heel trots op dat we beloond worden voor hard werk van collega’s intern.”

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive nam deel aan het debat tijdens de finale en benadrukte dat nu het moment is voor bedrijven om aan de slag te gaan met het flexibiliseren van het mobiliteitsbeleid. “Vooral thuiswerken en het stimuleren van fietsen waren de belangrijkste thema’s dit jaar en beiden blijven voorlopig nog zeer actueel”, aldus Kruisweg.

Spitsbrekers is een initiatief van BNR Nieuwsradio en wordt mede mogelijk gemaakt door ALD Automotive, ANWB Zakelijk en Koninklijke Gazelle. Spitsbrekers heeft als doel bedrijven te inspireren en te activeren om medewerkers uit de file te halen en zakelijk Nederland weer in beweging te krijgen.  Vorig jaar ging de award naar Medisch Spectrum Twente vanwege hun fietsbeloningssysteem.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: ALD Automotive, Spitsbrekers