Profile sluit deal voor 200 laadpalen, ev-concept krijgt vorm

donderdag 15 oktober, 2020

Profile Internationaal, de merkonafhankelijke automotive holding, rolt zijn ‘Profile Electric’-concept uit. Onderdeel daarvan is de samenwerking met Blue Corner, de Belgische aanbieder van laadsystemen. Zijn gaan Profile-vestigingen in de Benelux voorzien van 200 laadstations voor zowel eigen als publiekelijk gebruik.

Naar verwachting worden nog dit jaar de eerste laadstations in gebruik genomen. Naast de installatie van de laadstations zal Blue Corner ook de serviceverlening verzorgen. Het gaat in totaal om zo’n 200 laadstations en minimaal 1 laadstation met 2 stopcontacten per vestiging.

In juni introduceerde Profile het concept voor elektrische voertuigen bij alle ondernemers. Met dit totaalconcept kan Profile de berijders volledig ontzorgen op het gebied van reparatie, onderhoud en banden. Het concept bestaat uit vier onderdelen, die elk een specifieke invulling krijgen en achtereenvolgens worden geïmplementeerd. Het gaat om training, equipment, branding en product & services.

Met het totaalconcept worden de Profile-vestigingen e-ready gemaakt. Kennis over de belangrijkste risico’s bij het omgaan met hoogvoltage maakt integraal deel uit van de basistraining en is voor alle Profile-medewerkers verplicht. Alle onderhoudsmonteurs volgen de training tot EV Voldoende Opgeleid Persoon (VOP). Daarnaast is er in elke vestiging minimaal een monteur getraind tot specialist niveau Vakbekwaam Persoon (VP). Zodra de trainingen zijn voltooid en de uitrusting van de vestigingen op het gewenste niveau zijn gebracht, wordt dit uitgedragen naar de buitenwereld met een specifieke EV-branding. Dit wordt nog dit jaar verwacht bij de eerste groep vestigingen.

Binnenkort een uitgebreid interview met Dirk Lambrechts, directeur van Profile International over de nieuwe koers van Profile

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: Profile