Eerste P + R met E-cargobike geopend

donderdag 5 november, 2020

De stad Amsterdam heeft de primeur om als eerste stad in Nederland een P + R met E-cargobike aan te kunnen bieden. De service is speciaal voor monteurs, installateurs, bouwvakkers en andere klussers in de stad die de parkeerkosten steeds verder zien stijgen.

Leuke bijvangst, volgens de bedrijven erachter MOBIAN en DOCKR: het scheelt flink wat bestelbusjes in de stad. “Het scheelt de helft aan parkeerkosten, lange zoektochten naar een plekje en flinke ergernissen. We helpen de monteur én de stad”, Laurens Bushoff van MOBIAN.

Dat laatste bedrijf levert de reserveringsoftware voor parkeerplaatsen en DOCKR biedt vrachtfietsen aan in abonnementsvorm. De eerste P + R locatie met een E-cargobike is sinds vorige week beschikbaar in AmsterdamWest bij de Mobihub Rembrandtpark.

Uit onderzoek van Topsector Logistiek en Connect blijkt dat dagelijks meer dan 25.000 bestelbusjes de stad Amsterdam in en uitrijden. Meer dan de helft van al die busjes komen voor rekening van monteurs, installateurs en bouwvakkers.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: DOCKR, MOBIAN