Hellorider biedt ‘fiscusproof’ fietslease aan

dinsdag 10 november, 2020

Hoewel de regels rondom de leasefiets sinds begin dit jaar zijn vereenvoudigd, lopen veel werkgevers tijdens de implementatie van deze regeling regelmatig vast. Daarbij worden de regels begin volgens jaar aangepast. Fietsplatform Hellorider gaat nu een samenwerking aan met AMD automotive fiscalisten.

Jan Rolleman van AMD automotive fiscalisten

Met die samenwerking wil het fietsplatform, dat onder andere de leasemarkt een whitelabel fietsoplossing biedt, haar klanten een ‘fiscusproof’ product voorschotelen. Jan Rolleman van AMD automotive fiscalisten en oprichter van autoenfiscus.nl, is hiervoor aangetrokken. Hij benadrukt dat de nieuwe regeling echt een verbetering is ten opzichte van de oude situatie. “Maar er zitten echt wel onderdelen in die je voor jouw situatie op maat moet toepassen.”

Bij Hellorider komen er steeds meer vragen binnen van werkgevers die echt verder gaan dan de solide informatie die Hellorider al biedt, zegt Hellorider CEO Davy Louwers. “Specifieke klantcases waarbij de hulp van een gespecialiseerde fiscalist nodig is. Het gaat hier dan vooral om de externe validatie van de gewenste oplossing die men naar eigen mensen maar ook richting de fiscus kan gebruiken. Met de kennis en kunde van Jan Rolleman verwachten we dat we ook die klanten nu nog beter kunnen helpen.”

Volgens Hellorider geeft, als gevolg van corona,  bijna 20% van de traditionele OV-reizigers aan dat de fiets het veilige voorkeurs vervoersmiddel is geworden om mee van en naar het werk te reizen. De vraag vanuit werknemers voor een goede reisoplossing is dus serieus toegenomen en werkgevers willen dit graag faciliteren.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: AMD Automotive fiscalisten, Hellorider