Europcar Mobility Group kiest NewMotion laadinfrastructuur

woensdag 18 november, 2020

NewMotion gaat vanaf januari 2021 voor een van de grootste autoverhuurbedrijven, Europcar Mobility Group, de laadinfrastructuur verzorgen. Dat maakt het laadbedrijf vandaag bekend. Naast slimme laadpunten en laadpassen krijgt Europcar ook toegang tot NewMotion Business Hub.

Met dit laatste kan Europcar Mobility Group de volledige laadinfrastructuur vanaf één platform beheren, monitoren en controleren. De NewMotion laadpas geeft Europcar-klanten toegang tot Europa’s grootste publieke roamingnetwerk voor het laden onderweg. Dit netwerk bestaat uit meer dan 170.000 laadpunten over het gehele continent, waaronder 500 Shell Recharge laadpunten.

Volgens Melanie Lane, CEO van NewMotion, kiezen steeds meer mensen ervoor elektrisch te rijden en willen dat nu ook kunnen doen wanneer zij een auto huren. “Bedrijven en overheidsinstanties maken ‘groenere voertuigen’ ook steeds aantrekkelijker, soms door wetgeving, maar ook op vrijwillige basis. Samen met Europcar stellen wij meer mensen in staat om te rijden op schone energie. Met onze laadoplossingen zorgen wij voor een naadloze ervaring met de elektrische voertuigen uit het wagenpark van Europcar Mobility Group.”

COVID-19

Olivier Baldassari, Group Chief Countries and Operations Officer, Europcar Mobility Group, zegt vastbesloten te zijn bij te dragen aan de transitie naar een wereld met minder CO2-uitstoot. “We zijn toegewijd om stappen vooruit te maken, ondanks de COVID-19-pandemie. We zien de pandemie zelfs als een kans om al ingezette projecten en plannen te versnellen.”

Europcar Mobility Group was een van de eerste internationale autoverhuurbedrijven die elektrische voertuigen aanbood aan zijn klanten, al vanaf 2011. In 2019 lanceerde het bedrijf zijn ‘One Sustainable Fleet’-programma om meer dan een derde van de voertuigen tegen het einde van 2023 groen te maken (elektrische, plug-in hybrides en hybrides). Europcar een van de belangrijkste spelers worden op het gebied van duurzame mobiliteit.

Europcar introduceerde eind oktober in Nederland ook een eigen mobiliteitskaart in samenwerking met Mobility Mixx.

Lees hier ons recente interview met NewMotion naar aanleiding van hun omvangrijke internationale studie ‘Electric Mobility Insights Report 2020’

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Europcar, Europcar Mobility Group, NewMotion