INDICATA: verkoop gebruikte auto’s begint te dalen

donderdag 19 november, 2020

Nederland wordt gezien als één van de minst autovriendelijke landen van Europa en in combinatie met de onzekerheden door de coronapandemie, lijkt het erop dat consumenten niet snel hun gebruikte auto inwisselen voor een nieuwe, schrijft INDICATA in haar nieuwste Market Watch.

De verkoop van nieuwe auto’s daalde tot en met september van dit jaar met 24,8%, terwijl de verkoop van gebruikte auto’s een vlucht nam: 20 procent in juni vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, 9,7 procent in juli en respectievelijk 2,8 en 2,9 procent in augustus en september. Maar afgelopen maand daalde de verkoopcijfers met 4,2%. “Nu de voorraadniveaus op peil zijn en de bezorgdheid voor een tweede lockdown aanwezig is, is het de vraag of er een omslagpunt is bereikt nu de markten weer op slot gaan en de vraag naar occasions afneemt”, aldus INDICATA.

Die mindere vraag naar occasions geldt voor bijna alle leeftijdscategorieën, met uitzondering van auto’s van minder dan één jaar oud. Vorige maand berichtte INDICATA overigens nog over de lage omloopsnelheid van auto’s met een alternatieve aandrijflijnen. Die lag ruim onder die van auto’s met een traditionele verbrandingsmotor. Maar in oktober blijkt dat weer rechtgetrokken. “Met een omloopsnelheid voor alle typen brandstof tussen 4-5 lijkt het erop dat voor alle aandrijflijnen de voorraadniveaus in de markt in overeenstemming zijn met de vraag.”

Klik hier voor de hele INDICATA Market Watch van oktober 2020

Categorie: Remarketing
Labels: INDICATA, INDICATA Market Watch