Philips mobiliteitsmanager valt in de prijzen

donderdag 19 november, 2020

Pim de Weerd, Global Mobility Manager van Philips, is gisteren uitgeroepen tot Smart Mobility Manager of the Year tijdens de Fleet Europe Awards. Het Philips mobiliteitsbeleid richt zich op het optimaliseren van flexibiliteit, duurzaamheid en total cost of mobility waarbij rekening wordt gehouden met stakeholders en medewerkerstevredenheid. Aldus de jury.

De Philips-vloot is wereldwijd 12.000 voertuigen groot waarvan zo’n 4.500 in Europa. Pim de Weerd heeft meerdere succesvolle mobiliteitsprojecten opgezet in China, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Meerdere pilots zijn onder gevoerd met mobiliteitskaarten, carsharing, e-bikes en on-demand shuttle services. De Weerd noemt zijn prijs een “opsteker om ons te blijven inzetten voor dit opwindende transitieproces van wagenpark- naar mobiliteitsmanagement.”

Eén platform

Het uiteindelijke doel van De Weerd is om een ​​end-to-end proces te implementeren waarmee alle medewerkers alle mobiliteitsoplossingen op één platform kunnen plannen, boeken en betalen. “Dit moet in 2025 leiden tot emissievrije mobiliteit in Nederland.”

De hoofdprijs was er gisteren voor Jean-Philippe Caraes van Hilti Corporation die Glabal Fleet Manager van het jaar werd en voor Wojciech Regucki, fleetmanager bij AbbVie die European Fleet & Mobility Manager of the Year werd. De Duitser Steffen Krautwasser (fleetmanager bij SAP) is bekroond tot Green Fleet Manager of the Year. SAP (wereldwijd 26.800 voertuigen) wil in 2025 geen uitstoot meer van het wagenpark.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Fleet Europe Awards