Toyota AYGO is Occasion van het Jaar 2020

donderdag 26 november, 2020

De Toyota AYGO is door Automobiel Management uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2020. De 9-koppige vakjury koos de AYGO op basis van criteria die een afspiegeling zijn van waar consumenten online naar zoeken en welke occasion ze uiteindelijk aanschaffen.

Daarbij wordt gekeken naar 12 verschillende criteria op basis van data van Marktplaats.nl, Macadam Nederland en VWE Automotive. Doorslaggevende criteria voor de aankoop van een occasion zijn imago, beleving en garantie/zekerheid, stellen de drie partijen. De laagste aanschafprijs blijkt niet het belangrijkste aankoopargument te zijn.

“De Toyota AYGO stond in voorgaande jaren al stevig in de top 5 en is met recht een auto waar de consument blij van wordt”, aldus juryvoorzitter Remco Nieuwenbroek, tevens hoofdredacteur van Automobiel Management. “Bovendien is de AYGO een model van een merk dat positief opvalt en dat menig autobedrijf graag in zijn voorraad wil hebben, al blijkt uit alle data dat dit maar van korte duur is. Een extra compliment is dat de AYGO zich als ex-privéleaseauto uitstekend staande houdt tussen al het volumegeweld van deze categorie auto’s.”

Categorie: Remarketing
Labels: Occasion van het Jaar, Toyota