Aanschafsubsidie bestelbus maximaal 5000 euro

maandag 30 november, 2020

Ondernemers kunnen vanaf het voorjaar 2021 gebruik maken van een aanschafsubsidie tot 5.000 euro voor een nieuwe elektrische bestelbus, blijkt uit de conceptregeling van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. RAI Vereniging dringt aan op een snellere invoering.

Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

Vanaf 2025 voeren 30 steden een zero emissie zone in voor stadslogistiek. RAI Vereniging heeft er bij de politiek op aangedrongen dat ondernemers, inclusief de kleine, voldoende de tijd krijgen voor de overstap naar elektrisch rijden. RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck is blij dat er voor ondernemers eindelijk meer duidelijkheid is. Maar hij ziet de regeling liever begin 2021 ingaan. “Want er is al genoeg tijd verloren gegaan”.

Met de subsidieregeling wil het kabinet ondernemers tegemoetkomen in de aanschafkosten, die nu nog hoger zijn voor een emissieloos busje of vrachtwagen. Ondernemers kunnen tussen 2021 en 2025 in aanmerking komen voor een subsidie. Volgens verantwoordelijk staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) zitten veel ondernemers momenteel in zwaar weer. “Daarom vind ik het extra belangrijk dat we hen tegemoet komen bij de overstap naar een schoon busje of vrachtwagen. Door nu landelijke afspraken te maken is er duidelijkheid en tijd voor ondernemers en gemeenten om zich voor te bereiden.”

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAI Vereniging