Brancheorganisatie ChargeUp krijgt eerste president

donderdag 3 december, 2020

ChargeUp Europe, de kersverse brancheorganisatie van de Europese laadinfrastructuur sector, benoemt Christopher Burghardt, Managing Director Europe van ChargePoint, als eerste president. Dat maakt de organisatie zojuist bekend.

Christopher Burghardt

ChargeUp Europe werd in maart van dit jaar opgericht door ChargePoint, Allego en EVBox Group. Inmiddels telt het elf volwaardige leden uit de branche. Vandaag tijdens een conferentie van ChargeUp Europe werden de meest recente deelnemers Compleo en Last Mile Solutions verwelkomd.

De komende jaren zal ChargeUp Europe samen met de Europese Commissie en andere stakeholders werken aan de verwezenlijking een geïntegreerde, Europese markt voor laadinfrastructuur die de bestuurders voorop stelt. Hiervoor wil ChargeUp Europe een ecosysteem opzetten dat gebaseerd is op open protocollen en interoperabiliteit, zodat bestuurders én bedrijven onevenredige kosten kunnen vermijden.

“We zijn een jonge branchevereniging, maar ChargeUp Europe heeft in de afgelopen 8 maanden al grote stappen gezet”, zegt Chris Burghardt, “We gaan door met de opbouw van onze vereniging en onze branche, door samen met alle stakeholders elektrische voertuigen en de benodigde laadinfrastructuur als hoeksteen te positioneren voor schoon vervoer in heel Europa.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: ChargeUp