Ambulance Amsterdam in zee met Webfleet Solutions

vrijdag 4 december, 2020

Ambulance Amsterdam, één van de grootste ambulancediensten van Nederland, heeft gekozen voor WEBFLEET, de telematica-oplossing van Webfleet Solutions. Dat betekent onder andere een einde aan de (fraudegevoelige) tags waarmee misbruik wordt voorkomen.

Tot voor kort gebruikten de ambulancedienst anonieme pasjes, of tags genaamd, die alle chauffeurs konden gebruiken voor het activeren van de ambulance. “Maar we maken regelmatig gebruik van uitzendkrachten, en die namen wel eens per ongeluk een pasje mee”, zegt Bert Bos, teammanager facilitaire dienst bij Ambulance Amsterdam. “Ook als mensen uit dienst traden ontbrak er soms een tag. De verdwenen pasjes konden niet gedeactiveerd worden, waardoor er een kans was dat de ambulances in verkeerde handen konden vallen. Dat wilden we vermijden.”

Met de oplossing van Webfleet Solutions kan Ambulance Amsterdam de pasjes wél deactiveren, zowel op kantoor als op afstand. Daarnaast wordt de telematica-oplossing ook ingezet voor informatie en rapportages over de status en het onderhoud van het voertuig, het gebruik van licht- en geluidssignalen en de lokalisering van de ambulances en de ondersteunende voertuigen.

Ook is er samen met Webfleet een registratielijst gemaakt van alle geautoriseerde medewerker die toegang hebben tot de voertuigen. Bos: “Het is heel eenvoudig om er snel medewerkers aan toe te voegen of te verwijderen. Het gebruiksvriendelijke dashboard zorgt er bovendien voor dat we altijd inzicht hebben in de status van de voertuigen. Voor de ambulances is het natuurlijk heel belangrijk dat alle boordaccu’s voor de interne apparatuur is opgeladen. We kunnen precies zien welke voertuigen aan de stekker staan, waar deze zich bevinden en of er een onderhoudsbeurt nodig is. Zo blijven niet alleen onze voertuigen veilig, maar houden we ook de kwaliteit van onze zorgverlening hoog.”

Ambulance Amsterdam heeft in totaal 102 voertuigen waarvan 75 ambulances.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Webfleet Solutions