Mobiele bandenservice profiteert van thuiswerkers

maandag 7 december, 2020

Mobiele bandenservice Bandenthuis meldt vier keer zoveel zakelijke orders voor een bandenwissel (thuis of op het werk) vergeleken met vorig jaar. Ook dit kwartaal zit er nog volop groei in. “Nu veel mensen thuiswerken biedt de thuisservice uitkomst.”

Sinds 2018 heeft de ALLSAFE Group, specialist in mini-opslag, een meerderheidsbelang in de snelgroeiende onderneming Bandenthuis. Eric Stubbé, CEO van de ALLSAFE, verklaart de snelle groei niet alleen door corona en de vele thuiswerkers. “We zien een stijgende behoefte aan gemak en service. Bovendien nemen autobanden veel ruimte in beslag, ruimte die steeds meer mensen thuis niet hebben.”

Daarbij scheelt een mobiele bandenwissel de werknemer tijd. Volgens Stubbé zo’n vier uur. “En dat twee keer per jaar. Dat is voor een individu al vervelend, maar een werkgever met honderd werknemers met elk een auto van de zaak ziet zo dus honderd werkdagen verloren gaan. Zonde.”

Ondanks de groei merkt Bandenthuis dat er nog veel onwetendheid is bij autogebruikers als het op hun banden aankomt. Het bedrijf is warm pleitbezorger voor de winterband in dit jaargetijde. In het persbericht wordt hoogleraar rubbertechnologie aan de Universiteit Twente, Anke Blume, aangehaald. “Zelfs al verwacht je niet of nauwelijks door de sneeuw te rijden, is het alsnog een goed idee om te wisselen naar winterbanden. Tijdens een typische Nederlandse winter is het tussen de nul en vijf graden en nat op de weg. In deze omstandigheden zorgt een winterband voor veel meer grip. Stel je moet plots op de rem trappen, dan ben je blij dat je door de kortere remweg van de winterband niet op de volgende auto knalt.”

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: Bandenthuis