Shuttel behaalt ISO informatiebeveiligingscertificaat

maandag 7 december, 2020

Mobiliteitsleverancier Shuttel heeft uit handen van het onafhankelijke audit- en certificatiebureau Brand Compliance het ISO-27001 Certificaat ontvangen. Het voldoet daarmee hierdoor aan de belangrijkste internationale kwaliteitsnormen rondom bedrijfsvoering en informatiebeveiligingsmanagement.

Risico’s van inadequate informatiebeveiliging zijn groot. Waar staan je gegevens? Wie kan erbij? Wat gebeurt er als een lek of hack wordt geconstateerd? “Het is belangrijk dat we als mobiliteitsaanbieder een helder en daadkrachtig beleid hebben rondom deze zaken”, zegt Joëlle Stokkel, Operations en Development Manager van Shuttel.

De certificering moet nu laten zien dat Shuttel haar klant- en werknemersinformatie effectief beschermt en alle risico’s op het gebied van informatiebeveiliging worden gedocumenteerd en risicoblootstelling tot een absoluut minimum worden beperkt. Volgens Wesley van Dijken, directeur van Shuttel, kenmerkte de dienstverlening van Shuttel zich altijd al door een sterke focus op de juiste beveiliging, waarin het beheersen van risico’s en duidelijke communicatie een grote rol spelen. “Met het behalen van de ISO-certificering is dit formeel vastgesteld. Dit is in lijn met onze ambitie om voorloper te zijn op het gebied van zakelijke mobiliteit.”

Eerder luidde Shuttel een volgende fase in haar ontwikkeling aan omdat het bedrijf verwacht dat het reisgedrag van veel Nederlanders blijvend verandert. Sinds de start in 2014 is Shuttel uitgegroeid tot de grootste aanbieder van mobiliteitskaarten, in totaal zijn er meer dan 140.000 gebruikers.

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: Shuttel