ALD Automotive en Friesland lease winnaars Beste Leasemaatschappij 2021

dinsdag 8 december, 2020

ALD Automotive is zojuist uitgeroepen tot Beste (grote) Leasemaatschappij 2021 op het VZR-event in Amsterdam. Nummer twee is Alphabet en brons is er voor Arval. Bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen ging het goud naar Friesland Lease.

Het online event wordt uitgezonden vanuit de rooftop van de oude diamantbeurs in Amsterdam. Naast de bekendmaking van de prijswinnaars, was er een live talkshow met de winnaars van de verschillende categorieën. Daarbij zijn dus ook de uitkomsten van een grootschalig tevredenheidsonderzoek onder leaserijders bekend gemaakt.

Presentator Martin Huisman (l) met Jeroen Kruisweg, directeur van het winnende ALD Automotive

In dit jaarlijkse onderzoek van VZR, dat samen met Feedback Company wordt uitgevoerd, gaven 5.321 leaserijders, wagenparkbeheerders en private-leaserijders hun mening over hun leasemaatschappij. Leaserijders gaven het rapportcijfer 8,0, de wagenparkbeheerders gaven een 8,5 en de private-leaserijders zelfs een 8,5. Alle cijfers zijn hoger dan die van 2019. Ook de gemiddelde NPS is met 25 hoger dan die van vorig jaar. Vorig jaar waren de rapportcijfers juist wat lager dan het jaar ervoor. Volgens VZR-voorzitter Jan van Delft is het goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen. “Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en Private-leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS scores.”

De leaserijders en wagenparkbeheerders waarderen hun leasemaatschappij op verschillende onderdelen, onder andere communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie. Deze onderdelen in combinatie met de NPS en het rapportcijfer bepalen de eindscore van de leasemaatschappij. Waarbij ALD Automotive er dus met de hoofdprijs mee vandoor ging: het haalde een rapportcijfer 8,2 en een totaalscore van 528 punten.

In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen kreeg winnaar Friesland Lease het rapportcijfer 8,4. Wittebrug Lease neemt de tweede plaats voor zijn rekening en WagenPlan kan zich de derde plaats toe-eigenen. Wat betreft de onderdelen:

Tevredenheid Wagenparkbeheerders:

  • Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders grote leasemaatschappijen is Arval met een rapportcijfer 8,7. Athlon neemt de tweede plaats in en Alphabet Nederland claimt de derde plaats.
  • Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie wagenparkbeheerders middelgrote en kleine leasemaatschappijen is WagenPlan met een rapportcijfer 8,9. Friesland Lease neemt de tweede plaats in en Wittebrug staat op het derde treetje.

Tevredenheid private leaserijders:

  • Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2021 in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,8. De tweede plaats heeft Friesland Lease gewonnen en ALD Automotive pakt de 3e plaats.
Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive, Beste Leasemaatschappij van het Jaar, VZR