Rapport LeasePlan: corona wakkert milieubewustzijn aan

woensdag 9 december, 2020

LeasePlan publiceert vandaag haar ‘nieuwe normaal’ editie van het jaarlijkse Mobility Insights Report. Daarin wordt de impact van Covid-19 op de mobiliteitsgewoonten over de hele wereld beschreven. Volgens CEO Tex Gunning is het tevens een wake-up call voor de gehele auto-industrie.

Klik om het hele rapport te downloaden

Uit het rapport blijkt niet alleen dat een meerderheid van de automobilisten nu de voorkeur geeft aan de veiligheid en het comfort van hun eigen auto boven het openbaar vervoer, maar ook dat bijna de helft van alle automobilisten nu wil overstappen op een emissievrije auto. Meer dan de helft van de respondenten (53%) zegt dat ze klimaatverandering serieuzer nemen sinds de coronapandemie. Voor velen (47%) heeft dit toegenomen bewustzijn ertoe geleid dat ze veel meer geneigd zijn om over te schakelen op een emissievrije elektrische auto.

Wat betreft het openbaar vervoer: sinds het begin van de coronacrisis maken respondenten in alle 22 landen veel minder gebruik van het openbaar vervoer (65%) en gebruiken ze vaker hun eigen auto (76%). Zorgen zijn er vooral over de toegenomen congestie en vervuiling door bestelwagens, maar een meerderheid van de bezorgers (61%) zegt in dit onderzoek te willen samenwerken met andere bedrijven om verdere congestie te voorkomen en ruim 75% zegt te willen overschakelen naar elektrische bestelauto’s.

LeasePlans CEO Tex Gunning ziet het rapport als een wake-up call voor de industrie. “Gedeelde mobiliteit en openbaar vervoer zijn uit, veilig en schoon privévervoer is in. Tegelijkertijd zijn chauffeurs milieubewuster dan ooit, waarvan bijna de helft klaar is om elektrisch rijden te omarmen. Beleidsmakers in elk van de 22 onderzochte landen moeten luisteren en inspelen op deze vraag door te investeren in lange termijn incentives voor elektrische voertuigen en laadinfrastructuur. Iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om elektrisch te rijden en zijn steentje bij te dragen om van 2021 het groenste jaar ooit voor wegvervoer te maken. “

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: LeasePlan, LeasePlan Mobility Insight Report