Profile wordt aftersalespartner elektrische Aiways

maandag 14 december, 2020

Het betreft in eerste instantie een pilot van vier maanden: klanten die een  vol-elektrische Aiways U5 hebben aangeschaft, kunnen vanaf 1 januari 2021 voor garantie en onderhoud bij een geselecteerd aantal vestigingen van Profile terecht.

Profile heeft de afgelopen maanden zich gestort op het ‘e-ready’ maken van vestigingen, zoals Profile directeur Dirk Lambrechts in oktober tegen TrendsinAutoleasing zei. Een totaalconcept waarbij e-rijders volledig ontzorgd worden op het gebied van reparatie, onderhoud en banden. Die serviceverlening voor Aiways past perfect in dit concept, zegt ook Niek Kraak, manager Innovatie en Kwaliteit van Profile Nederland. “We zijn dan ook verheugd met de keuze van Aiways Distributie Nederland voor Profile en zien uit naar een succesvolle pilotperiode.”

De aankondiging komt enkele weken na de toetreding van de Chinese mobiliteitsstart-up Aiways, met de volledig elektrische Aiways U5 SUV, tot de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft geen eigen dealernetwerk maar zet in op directe service. Nu heeft de Aiways U5 zeer weinig onderhoud nodig. Pas na 100.000 km hoeft er een grote inspectiebeurt plaats te vinden. Jaarlijks zal er alleen een kleine controlebeurt benodigd zijn. Maar vanwege het ontbreken van een dealernetwerk, heeft Aiways een servicepartner nodig met een landelijke dekking, zegt Henk Kassens, directeur van Aiways Distributie Nederland. “Profile staat bekend om zijn deskundige en betrouwbare autoservice met landelijke dekking. Servicemonteurs van Profile worden nu getraind speciaal voor de U5. Op termijn zullen Aiways-klanten bij alle 150 Profile-vestigingen terecht kunnen voor merkonderhoud en banden. We hebben er alle vertrouwen in samen met Profile onze klanten hiermee een complete en professionele serviceverlening te kunnen bieden, zodat ze maximaal mobiel blijven.”

Lees hier ons eerdere interview met Dirk Lambrechts over de ‘vernieuwingsslag’ bij Profile en hun nieuwe abonnementsconcept voor leasemaatschappijen en fleetowners.

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: AIWAYS, Aiways U5, Profile