NewMotion wordt laadpartner van Fiat Chrysler Automobiles (FCA)

woensdag 16 december, 2020

Voor zakelijke FCA-klanten gaat NewMotion in 12 landen de laadoplossingen verzorgen. Dat maken de bedrijven vandaag bekend. Het moet de transitie naar elektrische mobiliteit van FCA ondersteunen, onder andere in Nederland.

NewMotion is door FCA gekozen als laadpartner voor hun zakelijke wagenparkklanten vanwege zijn sterke aanwezigheid in Europa. Door de samenwerking met NewMotion hebben FCA-klanten toegang tot een van de grootste openbare roamingnetwerken van het continent. Daarbij krijgen ze ook toegang tot het ecosysteem van NewMotion, met onder andere installatie van EV-laadpunten op de werkplek en bij de medewerkers thuis. De NewMotion-laadpas verschaft toegang tot meer dan 175.000 openbare laadpunten in Europa. Ook biedt het laadbedrijf volledige ondersteuning, van de salesintake tot de installatie-afhandeling ter plekke, tot klantenservice in geval van nood.

Melanie Lane, CEO van NewMotion, benadrukt dat het ecosysteem van NewMotion zich uitstrekt over een groot aantal Europese landen. “Dit betekent dat internationale klanten of bedrijven die beschikken over meerdere locaties er zeker van kunnen zijn dat ze overal toegang hebben tot dezelfde oplossingen.”

Onnodige installatie

De slimme laadpunten van NewMotion moeten bovendien FCA-klanten behoeden voor onnodige installatie van duurdere snelladers of onnodige upgrades van de netaansluiting. De online met elkaar verbonden laadpunten zorgen voor een automatische verdeling van het beschikbare netvermogen. Ook kan het EV-laden gecombineerd worden met betaalfunctionaliteiten en data-inzichten, waardoor medewerkers de kosten voor thuisladen van een bedrijfsauto automatisch vergoed kunnen krijgen.

De samenwerking wordt uitgerold in 12 landen en start in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en de Scandinavische landen.

Vorige maand maakte een van de grootste autoverhuurbedrijven, Europcar Mobility Group, bekend in zee te gaan met NewMotion.

Volgende week een uitgebreid interview met CEO Melanie Lane!

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: FCA, NewMotion