Uber-concurrent Bolt haalt 150 miljoen euro op

woensdag 16 december, 2020

Het Europese mobiliteitsplatform Bolt, een concurrent van Uber, heeft een investeringsronde achter de rug van 150 miljoen euro voor verder groei. Ook in Nederland krijgt de dienst voet aan de grond, dat naast ‘Uber-diensten’ ook micromobiliteit en maaltijdbezorging biedt.

In Nederland is Bolt sinds de introductie in Amsterdam en Haarlem dit jaar inmiddels uitgebreid naar ‘t Gooi. Uitbreiding naar meerdere steden staat op de planning voor 2021. Het gaat dan om de ride-hailing diensten, personenvervoer op aanvraag. Sinds kort is er een optie gekomen om alleen elektrisch vervoer aan te vragen.

Markus Villig, CEO en mede-oprichter van Bolt, zegt dat het aantal klanten wereldwijd dit jaar bijna is verdubbeld. In 2020 breidde Bolt uit naar 200 steden in 40 landen en bereikte het wereldwijd 50 miljoen gebruikers. Naast de ride-hailing diensten is Bolt van plan om de grootste aanbieder van micromobiliteit in Europa te worden met hun eigen ontwikkelde E-steps. Die wil het bedrijf meer dan 100 steden lanceren. Bolt Food, gelanceerd in 2019, is momenteel verkrijgbaar in 16 landen en 33 steden.

“In 2021 zijn we van plan nog meer innovatieve oplossingen te introduceren, zoals gezichtsverificatie van onze chauffeurs en geautomatiseerde ritmonitoring, waarbij machine learning wordt ingezet om mogelijke incidenten te voorspellen en voorkomen”, aldus Villig.

De investering werd geleid door D1 Capital Partners, met deelname van Darsana Capital Partners.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Bolt